Ukens navn: Sigve Eliassen

Sigve Eliassen
Kjøkkensjef
Scandic Nidelven

Sigve Eliassen ble kåret til Årets Unge Leder i reisebransjen under HSMAI-prisene i Oslo for et par uker siden. Han er 30 år, og har to barn og samboer. Sigve er en stolt trønder, og opptatt av å utvikle seg. Han tok læretiden sin som kokk på Brasserie France i Oslo, og flyttet hjem til Trondheim etter noen svært lærerike år i hovedstaden.

I Trondheim jobbet han i ett år på forskjellige småplasser, før han fikk seg jobb på Havfuen fiskerestaurant. Havfruen satte for ham ny standard, på kvalitet, mat, arbeidsmiljø og strukturerte arbeidstider, med fri annenhver helg, som er sjeldent på restaurant.

Etter tiden på Havfruen, begynte han som kokk på Rica Nidelven (nå Scandic Nidelven), og ble senere sous chef og kjøkkensjef.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Oppfølging av de enkelte avdelingene, vaktplan, kokker og lærlinger. Produksjon og arbeid på kjøkkenet. Varebestillinger og planlegging av drift.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Fleksibiliteten og kreativiteten. Ingen dag er lik. Det å se egne eller andres visjoner komme til liv på en tallerken eller en buffet, for så å begeistre gjester, er fantastisk.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Heston Blumenthal, en fantastisk kokk.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Ikke noe spesielt. Vi har vinlotteri på fredager.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: Et flott bindeledd mellom konkurrenter og på tvers av bransjer innen reiselivet.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Kan ikke komme på noe.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Den beste helgen må bli hytta med familien, lek og moro med barna, og stell med hage og vekster. Et par gode glass vin på kvelden, og kanskje noe god ost med samboeren.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Kardemomeloven. Det er altfor lite takknemlighet blant folk. Vi tar altfor mye for gitt, og glemmer å være takknemlig for det vi har som fungerer bra.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Denne var vanskelig. Håper i hvert fall at jeg blir oppfattet som sindig og proff.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Det blir nok en uspesifisert sydenreise med familien, med sol og bading i fokus.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: Jeg har en hytte i en kolonihage, hvor jeg liker å dyrke forskjellig frukt, bær og grønnsaker.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Jeg tror jeg ville tatt med meg et tau. Nyttig i mange situasjoner.